• en
  • ro
in Non Ficțiune

SHOWING UP FOR LIFE de Bill Gates Sr.

Showing up for lifeNu este de mirare că Bill Gates este atît de generos în a-și dona banii pentru diferite cauze. După ce am citit cartea scrisă de tatăl lui, am înțeles că generozitatea fiului a fost învățată în familie, prin exemplul ambilor părinți.

“It goes without saying that children learn the most by watching their parents in action. But the reverse is also true.”
If we pay attention, parents can learn a great many things from observing our kids.”
(această învățătură am preluat-o și eu pentru familia mea și îmi este folositoare)

Însă pentru mine, gestul făcut de mama lui Bill Gates, în ziua în care el s-a căsătorit, a fost cel mai emoționant gest de vreodată. Aceasta, i-a scris viitoarei nurori, Melinda, cîteva gînduri despre căsătorie și a făcut-o cu super delicatețe. 

“Dear Melinda,

In just a few hours you will be married and you and I will share the same name!
Although Bill and I have been married for forty-two years, we continue to learn what it means to be married.

Don’t expect calm waters. Pray for courage. Keep your sense of humour. 
No man and woman ever had a perfectly harmonious marriage. 
A good marriage takes effort, resilience and suppression of personal ego, but the fundamental requirement is living with the fixed vision that your relationship is permanent and forever.”

Cel mai bun sfat despre căsătorie, pe care l-am primit eu, a fost de la o americancă în vârsta de 60 ani. Și asta se întîmpla în timp ce așteptam amîndouă, în deșert, să ne facem tatuaje cu hena. Eu de-abia mă măritasem și eram atît de fericită încât i-am spus și ei. Iar ea mi-a explicat că mariajul înseamnă muncă și că niciodată să nu mă gîndesc că această muncă se va opri vreodată. 
Pentru mine, impactul sfatului primit a fost enorm deoarece, la acea vreme, eu chiar credeam că mariajul este precum în romanele pe care le citeam eu. O fericire continuă care se întîmplă, pur și simplu.
Vă Mulțumesc, Doamnă, oriunde v-ați afla, pentru ce m-ați învățat!

 

Editura: Broadway Books, 2009

"From my books" I will tell you what impressed me and what I have learned.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *